Společně to dokážeme! Pomáháme studentům překonat bariéry ve studiu

Staňte se pravidelným dárcem romského stipendijního programu nebo podpořte naší aktuální kampaň Hejtři nás nezastaví! Budujte s námi dlouhodobě střední vrstvu Romů.

Vstoupili jsme do šestého roku podpory mladých talentovaných Romů, kteří by si vzhledem k rodinnému rozpočtu nemohli studium dovolit. Oproti předchozím letům jsme letos podpořili 90 studentů.

Letos poprvé organizace ROMEA podpořila v rámci svého stipendijního programu i romské studenty vysokých škol. Část z těchto vysokoškolských studentů jsou naši "odchovanci", kteří prošli stipendijním programem už jako středoškolští studenti. Jsme velmi rádi, že i díky Vašim darům můžeme stále podporovat mladé romské studenty v cestě za jejich sny.

Momentálně se chceme soustředit také na rozšíření portfolia pravidelných dárců. Každý pravidelný dar zvyšuje šanci na udržitelnost tohoto programu. Programu, který mění životy mladým Romům.

Organizace ROMEA podporuje romské studenty a studentky již od roku 2016. Mnozí z nich úspěšně odmaturovali a pokračují ve studiu na vysokých školách. Našim cílem je nadále zvyšovat počet vzdělaných Romů a Romek, kteří se poté stanou plnohodnotnými občany společnosti a kteří budou měnit pohled na Romy.

Další informace o stipendijním programu naleznete na www.romskastipendia.cz.