Mezinárodní konference: Anticikanismus a nenávistné projevy na internetu

Deadline: 2019-10-30 09:00
Začátek: 30. 10. 2019, 9:00
Konec: 30. 10. 2019, 16:00
Adresa: Praha

V Praze se uskuteční Výroční konference INACH 2019. Proběhne 30. října v hotelu Belvedere. Tématem konference bude anticikanismus a nenávistné projevy v online prostředí. Pořadatelem akce je organizace INACH ve spolupráci s ROMEA o. p. s.

V roce 2006 spolupracovala na setkání OSCE (Organizací pro bezpečnost a spolupráci v Evropě) Human Dimension Implementation ve Varšavě organizace INACH s Kontaktním místem pro Romy a Sinty (Contact Point for Roma and Sinti), aby daly skrze internet hlas Romům a Sintům v zemích sdružujících se v OSCE, aby je hájily a vedly veřejnou diplomacii v těchto státech a zvedly zájem o problematiku anticikanismu v online prostředí.

Na této konferenci chtějí organizace INACH a ROMEA zmapovat jeho úroveň právě v tomto prostředí a jeho vztah k nenávisti v reálném životě. Navíc se zaměří na dopad politik na mezinárodní orgány a možnosti toho, jak jej v online prostoru efektivně omezit.

Deadline
2019-10-30 09:00