Nejlepší stipendisté organizace ROMEA dostanou finanční podporu od soukromého dárce

Organizace ROMEA již pátým rokem uděluje stipendia talentovaným romským studentům středních škol. V letošním roce se do stipendijního programu mohli hlásit i vysokoškolští studenti. Od roku 2016 se podařilo rozdělit stipendia v hodnotě téměř 6 milionů korun. Podstatná část peněz, která míří ke studentům ve formě stipendia je financovaná také prostřednictvím soukromých dárců, kteří pravidelně, nebo jednorázově podporují stipendijní program.

Jeden z našich soukromých dárců, který pravidelně přispívá do stipendijního programu a také nedávno uvolnil částku na nákup 18 nových notebooků pro studenty, se rozhodl podpořit stipendisty s nejlepším prospěchem v letošním roce. „S tímto nápadem přišel sám donor, který tak chce motivovat stipendisty k nejlepším výsledkům ve studiu,“ říká Jitka Votavová, manažerka stipendijního programu organizace ROMEA.

Deset studentů s nejlepším vysvědčením ocení donor jednorázovou finanční odměnou ve výši 20 000 Kč. Tato podpora bude realizovaná ve školním roce 2020/2021 a týká se pouze středoškolských studentů. Ti budou moci získat podporu za pololetní vysvědčení a také za vysvědčení na konci školního roku.

Stipendijní program je z podstatné části financován pravidelnými a jednorázovými dary lidí z řad veřejnosti.

„Pro udržitelnost programu je pomoc soukromých dárců důležitá. Jsme velmi rádi, že máme lidi, jako je například již výše zmíněný donor, kterému záleží na tom, aby romští studenti uspěli ve světě a poté i oni pomáhali další generaci mladých talentovaných Romů,“ říká Štefan Balog, fundraiser organizace ROMEA.

Pokud se i vy chcete stát pravidelným dárcem stipendijního programu, nebo přemýšlíte nad jednorázovou podporou, navštivte stránky www.romskastipendia.cz/darujte