Organizace ROMEA spustila ve spolupráci s nadací Bader Philanthropies další kampaň na podporu studentů v rámci Stipendijního programu pro romské středoškoláky a studenty vyšších odborných a vysokých škol. Kampaň nese název MÁM SEN! I HAVE A DREAM! a jasně odkazuje na silný vzkaz bojovníka za lidská práva Martina Luthera Kinga, který byl ústředním představitelem hnutí za zrovnoprávnění Afroameričanů v USA.

Romský vzdělávací fond vyhlašuje nové kolo stipendií pro romské studenty vysokých škol pro akademický rok 2018/2019. Online přihlášky mohou romští studenti podávat již nyní až do 15.května 2018.

Petr (16) chce být ředitelem banky a promluvil o tom ve videu, které má na jednu stranu podpořit romskou komunitu v tom, aby studovala, na straně druhé má majoritě ukázat, že Romové mají své vize, sny, touhy a že rozhodně nezahálí. V jejich snahách je podporuje společnost Romea. Hlavně pro ně má ale připravený stipendijní program, díky kterému si mohou studium dovolit i lidé ze slabších sociálních poměrů. Cíle mladých studentů jsou velké. Chtějí být lékaři, učiteli, programátory nebo třeba jako Leon (16) policejním prezidentem.

Student přerovského gymnázia Michael Mitraš se tento týden účastní semináře Roma Youth Advocacy Seminar, který probíhá v rámci "Romského týdne" v Bruselu. Jako zástupce studentů z ČR pronese v sídle Evropské unie řeč o aktuálních otázkách, které se týkají života Romů.

Dvaadvacet studentů rozličných středoškolských oborů během pátého setkání BARUVAS, které se odehrálo na konci března v Týnci nad Sázavou, natočili video se silným vzkazem. Video zveřejňuje dnes Romea.cz u příležitosti Mezinárodního dne Romů, který si připomínáme 8. dubna.